20 Ocak 2023 tarihinde Şehir Sohbet kategorisine eklendi.
Yazıyı okuyan kişi sayısı 445
istediğiniz tüm cihazlardan bağlanabilirsiniz.
Sohbet ederken Aktivitelere katılmayı unutmayın.
Sohbet programı ile güvenilir sohbet edin.
Merhabalar, Sevgili Trsohbet sohbet sitemizin kıymetli okurları, bugün ki yazacağım makalemde sizlere Artvin şehrimizden, gelenek göreneklerinden, nüfusundan, geleneksel yemeklerinden, tarihinden, Kültüründen, güzelliklerinden ve Artvin sohbet odalarında yapılan güzel sohbetlerden bahsedeceğim.
Daha öncesinde sizler için paylaşmış olduğumuz Görüntülü sohbet odalarımız hakkında bilgilendirmeler yapmıştık.
Bu gün ise sizlere Artvin sohbet siteleri hakkında bilgi paylaşmak istedik.
Artvin ilimizi bildiğim kadarıyla Ve sizlerin de anlayabileceği şekilde anlatıp tanıtmaya çalışacağım. Sizlerde umarım bu makaleleri büyük bir keyifle okursunuz.
Artvin ilimizi ve güzelliklerini nüfusu ile tanıtmaya başlayalım. Artvin ilimizin nüfusu her yıl artış göstermekte olup, en son %42’lik bir artış göstererek, 169.545’lere kadar yükseltmiştir.
Bu yükseliş. kadın ve erkek olarak ayrıldığında ise ; 85.953 beyefendi,83.592 hanımefendi tarafından oluşturulmaktadır.
Eğer ki bu sayıları yüzdelemek gerekli görülürse, % 50.71 kısmı beyefendileri kaplarken,%49.32 ‘lik dilimi ise hanımefendilerimizden oluşum sağlamaktadır.
Asırlar öncesine dayanan bir rivayete göre, eski adı çorok ve Osmanlı da Livane olacakta bilinen Artvin’in bu ismi hangi tarihte ve ne zaman aldığı kesinlikle bilinmemektedir.
Artvin ilimizin tarihi geçmişi Şavşat’ın meşeli ve Yusufeli’nin Demirköy yakınlarında bulunan bakır baltalara dayanmaktadır.
Artvin kökeni tunç Çağlarına dayanmakta olup Artvin’de Kolkhlar, Makaronlar ve Taoklar gibi birçok kavimlerin yaşadığı doğrulanmıştır.
Asırlar önce yeryüzünde yaşamış olan bir coğrafyacı Artvin’in Anadolu’da ki hakimiyeti sırasında, yerel krallıkların da hüküm sürdüğünü söyleyerek beyan etmiştir.
Sasan yönetimine kalan Artvin halkı,orta Çağ döneminde Bizans yönetimine ve devletine katılmıştır.
Daha sonraları tarihimizde yavuz sultan Selim’in zamanında Osmanlı egemenliği oğlu sultan Süleyman döneminde de devam etmiş, Ve Erzurum Beylerinden İskender Paşa’nın 1551’de Atabekler’in başkenti durumundaki Ardanuç Kalesini fethetmesi ile tamamlanmıştır.
birkaç anlaşma sonucu, Artvin T.B.M.M.’nin girişimleri sonucu 23 Şubat 1921’de Anavatana kavuşmuştur.
Asırlar önce alındıktan sonra padişahlarımız tarafından sancak olarak kullanılan Artvin ilimiz, 24 Nisan 1924’de İl’e dönüşmüştür.
Artvin ilimizin Karadeniz bölgemizin bir incisi olduğunu unutmamamız lazım, Artvin Türkiye’nin kuzey doğusunda Karadeniz Bölgesi’nin doğu Karadeniz bölgesinde bulunan illerinden biridir.
Artvin’in kuzeydoğusunda Gürcistan, doğusunda Ardahan, güneyinde Erzurum ve batısında Rize ilimiz ile sınırlandırılmıştır. İklim örtüsü Sibirya ve Florya‘yı yansıtan yağışlı ve serttir.
kıyı kenarlarında yeşil bitkiler çoğunlukta görülmektedir. Artvin ilimizin toprak yapısı ; kireçsiz orman toprağı yapılarına sahiptir.
Artvin ilimizde gezilip görülmesi gereken yerler ise ; Mençuna Şelâlesi, karagöl, ücra sahaf, çifte köprü, Artvin Atatepe, İşhan kilisesi ve Kafkasor arena gibi bir çok gezilip görülecek bilgi edinilecek efsane yerleri vardır.
Artvin halkı kendine özgü, kültürü ve konuşma tarzıyla da dikkat çekmektedir atışmaları, Kendi toplumu arasında birbirlerine konuşmaları ve davranışları zaman zaman kullandıkları argo kelimeler, Karadeniz bölgemizdeki Artvin halkını çoğu zaman sempatik gösterebiliyor.
Bunların yanı sıra Ahşap evleri ile de ünlüdür Artvin halkı, Gerek ev işlerinde, gerek Bağ bahçe de, yaylalarda ve tarlalarda toplama işlemi yaparken de dillerinden şarkılar türküler asla düşmez.
Halkoyunları ve folklor da Karadeniz Bölgesi’nin güzel illerinden biri olan Artvin’de de yaygındır. Doğu Karadeniz’in turistik şehirlerinden olan Artvin ilimiz, Şahane lezzetli ve doyurucu mutfağıyla da Türkiye’de ön plana çıkmış illerimizdendir.
Çoğunluğu deniz ürünlerinden olan Artvin yemeklerin arasında etli ve sulu Yemeklerde yer almaktadır.
Gerek Türkiye içerisinde Karadeniz turu yapan insanlar, gerek ise ; yurtdışından Karadeniz’imizi ziyaret eden insanlar ve turistler Artvin mutfağına ve lezzetlerine hayran kalmıştır.
Çünkü Artvin mutfağı zenginliğinle de ön plana çıkmıştır. sırf yemek yemek için gelen turistler Artvin de yer almaktadır.
Peki bu güzel yemeklere örnek verelim, bakalım turistler severek Artvin’in en çok hangi yemeklerini sıklıkla tercih ediyor.
Kuymak, kalaco, kaygana, mısır ekmeği, hamsili ekmek, cevizli kete, laz böreği, karalahana sarması, turşu kavurması, şalgam pancarı, hamsili pilav, benekli alabalık tüketiyorlar.
sizlerde Artvin’e has bu güzel lezzetleri yerinde denemek isterseniz. Karadeniz turu yaptığınızda, Artvin mutfağına uğraya bilirsiniz.
Karadeniz bölgemizde bulunan Artvin ilimizin bunca güzelliklerinden bahsettikten sonra, makaleyi bitirmek olmaz diye düşündüm.
Ve sizlere Artvin sohbet odalarından da kısaca bahsederek, bazı noktalara değinmek istedim. Artvin sohbet odaları dendiği zaman aklımıza belki de sadece Artvinli insanlar geliyor.
Fakat sadece Artvinli değil ülkenin her yerinden bizimle sohbete katılabilirsiniz.
Şimdi siz soruyorsunuz siz kimsiniz diye , biz https://www.trsohbet.net ailesiyiz. Bu güzel ailemize sizlerde katılabilir, kalıcı dostluklarla hoş sohbetler edebilirsiniz.
Yazılı Chat seven herkesi sohbet sitemize bekleriz.
Konuya ait benzer yazılar
Ankara ❤️ Sohbet ❤️ Odaları Merhabalar, Sevgili Trsohbet sohbet okurlarım
Sivas Chat sohbet sitesi Merhaba sevgili Sivas sohbet yeri arkadaşlarımız.
Sinop sohbet Merhaba Sevgili Trsohbet Odaları'nın çok kıymetli üyeleri. D
En çok okunan konular
Sizlerin soruları ve cevapları